Dinsdag

Om tien voor half zeven nemen we afscheid van enkele mensen van het Medisch Centrum en begeven ons weer over hetzelfde erbarmelijke pad als gisteren.

Masai Mara Park
Na een riant stuk asfaltweg en wederom heel veel gehobbel komen we aan bij het Masai Mara Park en wel bij de Sekenani Gate. Als eerste dieren zien we topi’s, in de verte een aantal olifanten en eveneens tamelijk ver weg twee leeuwen.

We gaan nu eerst naar een lodge voor een koud drankje en wel naar de Keekorok Lodge. Deze lodge is geopend op 23 september 1965; heel toevallig dezelfde datum als waarop onze Piet geboren is!

Waanzinnig mooie lodge, prachtig zwembad en een loopbrug vanwaar je een prachtig uitzicht op een deel van het park hebt. Via deze loopbrug gaan we naar een water met nijlpaarden. Er lagen er een paar in het water en een aantal aan de kant te zonnen.

Hierna gaan we rondrijden in het park. Op een gegeven moment konden we achter een gids aanrijden die wist waar de cheeta’s zich ophielden.

Sand River Camp Ground
Inderdaad zat er een in een struik verborgen. Naast hem lag zijn avondmaaltijd al klaar in de vorm van een gazelle, het was erg warm dus hij had weinig zin om zich in zijn totaliteit aan ons te vertonen.

Na nog wat zebra’s en veel gnoes te hebben gespot gaan we naar de plek waar we kamp gaan maken; de Sand River Camp Ground. Onderweg komt men er achter dat er iets met de Toyota aan de hand is. Dus weer een avondje klussen.

We staan op een heel mooie plek aan een soort riviertje, niet echt geschikt om in te baden maar toch goed genoeg om even de was in uit te spoelen.

Veerstroppen
Ondertussen gaan de boys de Toyota repareren: De linker veerstroppen waren gebroken waardoor de achteras scheef onder de auto staat en de auto als een hondje over de weg gaat. Leo Vollebregt heeft een zeer vooruitziende blik gehad: hij had 2 sets veerstoppers meegegeven. Bedankt, Leo!!

We zullen vanavond wel heerlijk pitten maar zijn benieuwd, als we onze hoofden morgenochtend buiten de tenten steken, met welk dier we oog in oog komen te staan.