Maandag

De eerste 55 kilometer naar het noorden, richting woestijn, zijn gemaakt. Het grootste deel van de dag zijn Loek en Frank bezig geweest om de benodigde verzekerings- en rondreispapieren te regelen.

Ministerie van toerisme
Enige bizarre ministeries hebben ze vol moed getrotseerd, zoals het ministerie van toerisme dat ons moest aanbevelen bij het hoofd van de politie.

We zijn geholpen door Ibrahim, die security manager is. Hij heeft er voor gezorg dat we in een dag alles geregeld kon worden. Het regelen van de papieren duurde tot laat in de middag, dus tot die tijd hebben we gezellig gelunched bij een koffietentje en wat gerommeld rond de auto’s.

Drukke marktleven
Het verlaten van de stad was de spannendste expeditie van vandaag. Het rijden door N’djamena op een drukke maandag is te vergelijken met een vrachtwagen door de Albert Cuyp lootsen.

Maar van het drukke marktleven hebben we nog even genoten en de Tsjaadtanen/nezen hebben aapies kunnen kijken toen wij voorbij kwamen. Aan de kant van de weg staan we nu geparkeerd waar af en toe de rust wordt verstoord door overbeladen, herrie makend vrachtverkeer.