Dinsdag

Vandaag 240 km afgelegd vanaf onze laatste kampeerplaats 40 km ten noorden van N’djamena, via Massakory en Gauri-gauri naar Moussoro.

Barh El Gazel
Daar kamperen we op een heuvel, met kampvuur. In het begin reden we over een goede asfaltweg, maar die ging al gauw over in harde klei- en zandwegen, maar praktisch zonder kuilen, dus dat schoot wel lekker op.

Die wegen lopen door een lange wadi, de Barh El Gazel. Het landschap werd langzamerhand steeds woestijnachtiger met hier en daar dorpen in oases. Ook verschijnen er steeds meer palmen.

Heel veel ezels
Er zijn opvallend veel ezels, die onverstoorbaar blijven staan of liggen, ondanks het geweld van onze diesels. Halverwege de middag kwamen de eerste dromedarissen in beeld.

De huizen zijn rechthoekig en van leem, met puntige kantelen en rijen dakafwateringspijpen, de binnenplaats vaak omzoomd met lemen muren.

Woestijnstad
Vanmiddag hebben we schriften en pennen uitgedeeld aan dorpskinderen, dus veel leuke foto’s. Onderweg hebben we ook nog een groep gieren gezien die een ezelskadaver afkloven.

Moussoro is een echte woestijnstad: zand, stof, lemen huizen, en alles dezelfde kleur, op de vrouwen in hun vaak kleurige gewaden na. Morgen gaan we verder de woestijn in .