Dinsdag

Vroeg op vandaag om de vertrekkers naar het vliegveld te brengen. Na uitgebreid afscheid gaan ze door de douane. Het vliegtuig met de nieuwkomers is al geland en ze kunnen nog naar de vertrekkers zwaaien.

Mankrachten ophalen
Om 8.45 uur kunnen we Marcel, Marco, Leo, Victor en Els verwelkomen bij de MAN6 en de Toyota. Ze zijn aardig geradbraakt. Maandag zijn ze om 12.00 uur uit Nederland vertrokken en om 1.00 uur ’s nachts aan op Addis Abbeda.

Na drie kwartier vertraging (door een koffer met zonnebrillen) kunnen ze gaan pitten in het Hilton Hotel. Een korte nacht dus.

Lekker lummeldagje
Na een uitgebreid ontbijt in de tuin, worden de tassen uitgepakt en kisten ingedeeld. Het is een lekker lummeldagje om de Afrikaanse sfeer op te snuiven.

’s Avonds horen we dat de vrachtwagen geladen is, maar dat er nog 1 stempel nodig is voordat ze mogen rijden. Komt er dan nooit een einde aan. De instanties verzinnen elke keer iets nieuws.

Erik en Lex nemen vanavond het vliegtuig naar Addis Abbeba en morgenochtend naar Bahir Dar. Het plan is om zodra Jim en Erwin rijden en in de buurt van de grens zijn, dat we elkaar tegemoet rijden.