Dag 24

Vandaag hebben we nog een mooie off-road route voor de boeg. Het zand maakt plaats voor stenen en we brengen de banden weer op spanning. Even later komen we wederom in een grote zandbak terecht.

Ervaren off road rijders
Dankzij de rij-instructeurs Kees, Fer en Gerd zijn we inmiddels ervaren off road rijders geworden en loodsen we de trucks moeiteloos over de verschillende soorten ondergrond. Onderweg proberen twee locals in een Toyota diesel te ritselen.

Met een kwart volle tank lijkt de nood niet hoog maar we gunnen de mannen hun succes. Eindelijk bereiken we Tidjikdja. Een aantal kilometer voor deze plaats worden de vier militaire auto’s met de bemanning afgelost door twee nieuwe ploegen met Toyota’s en geiten.

5 Lekke banden
Jim heeft die avond twee mannen geregeld voor het plakken van de banden. Maar liefst vijf banden moeten worden geplakt. Met belangstelling volgen we de werkwijze van de mannen, in de hoop ervan te leren.

Tot onze verbazing vragen ze om een zaag, die ze liever gebruiken dan schuurpapier om de band rondom het gat ruw te maken. Jim komt tot de conclusie dat de werkwijze van onze mannen niet onderdoet voor deze ervaren bandenplakkers, dat is een mooie opsteker.

Stoffige kamers
We kunnen op de binnenplaats van het hotel overnachten. De poort van ijzer wordt onverbiddelijk gesloopt door de militairen en de trucks kunnen naar binnenrijden. De kamers zijn stoffig en gedateerd zodat iedereen bedankt voor een vast bed en in de daktent kruipt.