Dag 23

We starten een uur eerder omdat we veel kilometers willen afleggen. We vervolgen het traject met de gids die ons volgens afspraak tot Tichitt brengt.

Blokhuizen
Het eerste echte dorp dat we zien bestaat uit blokhuizen. Voor het eerst sinds dagen hebben we zelfs weer even mobiele verbinding. Het belsignaal brengt de I-phone van Ingrid boven water, die op onverklaarbare wijze zoek is geraakt.

De vervolgroute staat weer op de kaart en in de navigatie zodat we afscheid kunnen nemen van de lokale gidsen. Naast de beloofde brandstof spreken we de voorraad geschenken aan waarmee we de nomade blij verrassen.

Eerste toeristen
Yolanda heeft in Galileo de track die we hebben gereden vastgelegd. Mogelijk zijn we de eerste toeristen die deze bijzondere route hebben afgelegd. De kapitein van het leger wil de track graag hebben om de legerkaarten te updaten.

We kunnen ons voorstellen dat ook Michelin of andere roadmap leveranciers geïnteresseerd zijn om deze nieuwe route op te nemen op de kaart. Ons avontuur krijgt nog een nuttig vervolg, beloven we onszelf.

Brandstof tanken
We houden de brandstofniveaus van de trucks goed in de gaten. Tegen de avond wordt het tijd dat de MAN 4 en 6 brandstof tanken bij de MAN 8 die met de grote gevulde reserve tank functioneert als pompstation.

’s Avonds direct na het bier start het project ‘I-phone’. Fer en Kees wringen zich in allerlei bochten het mobieltje uit een diepe spleet te vissen die nauwelijks breder is dan de I-phone zelf.

Verfrissende wasbeurt
Nu we weer voldoende water hebben, hangt Jim de douche aan de buitenkraan en genieten we na 5 dagen weer van een verfrissende wasbeurt. Het douchegordijn biedt deels privacy hetgeen weer teniet wordt gedaan door de grote lamp die er een goed verlicht podium van maakt.