Donderdag

Vandaag wordt het een topdag; we gaan naar de flamingo’s. Op weg naar het Nakuru Meer worden we al verwend: we zien vrij veel buffels staan/liggen evenals een paar mooie Rotschild giraffen.

Ook een hoogtepunt was de aanblik van een witte neushoorn met jong!! Die zie je niet zo vaak meer!

Ontelbaar veel flamingo’s
En dan: Het Nakuru Meer: Het aanblik op het meer is adembenemend; EEN ROZE WAAS!!! ONTELBARE FLAMINGO’S!! Zeker honderdduizenden.

Nu het bord gevolgd ; Baboon Cliff Viewpoint – Hier wederom vanaf de rotsen een schitterend uitzicht op het meer – het was tevens een plaats om te picknicken.

Richting Uganda
Hier vandaan rijden we rustig door naar de Campsite, onderweg nog van diverse andere dieren genietend. Na eerst de MAN 6 vanuit de MAN 8 van diesel te hebben voorzien gaan we, hopelijk via een redelijke weg richting grens Uganda.

We rijden nu richting Eldoret. Op een gegeven moment passeren we de evenaar en zijn we weer terug op het Noordelijk Halfrond. In Eldoret aangekomen, een vrij grote stad, boodschappen gedaan.

Papierfabriek
Als we de plaats Webuye naderen krijgen we een ontzettend vieze stank in de neus; het blijkt een papierfabriek te zijn genaamd Panpaper. Ernaast lag een waterreservoir met een heel vieze laag op het water die een afschuwelijke stank verspreidde.

We komen bij een weegbrug waar alle vrachtwagens richting grens naar toe worden gedirigeerd. Het is een heel groot terrein en voor ons zeer geschikt om kamp te maken na dit uiteraard eerst gevraagd te hebben.

Morgen gaan we op naar Kampala.

By the way: we hebben vandaag 230 km. gereden: (van 12.30 tot 18.00 uur.)