Donderdag

Vandaag hopen we de grens van Gabon te bereiken. In de plaats Dolisie zoeken we eerst het vliegveld op: Patrick en Pascalleke willen eerder naar huis dus informeren ze hier welke mogelijkheden er zijn.

Niet kunnen wisselen
Hiervandaan vliegen blijkt geen optie te zijn. We hebben geprobeerd om bij drie verschillende banken geld te wisselen. Was niet mogelijk. Misschien liggen hier mogelijkheden voor ABN/Nielen!!!!!!

Bij de Western Union Bank zei men: gaat u maar naar het station en daar vragen naar Monsieur Kaps!! (Zou Fred hier dan nu zitten??) O.K. dan maar geen francs. Door richting grens. Peens na ca. 100 km. een touw over de weg gespannen.

Weer controle
Poste de controle d’immigration et emigration. Dus weer paspoorten etc. laten zien. De weg die wij volgens de kaart zouden moeten nemen is vanwege een 35 km. verder gelegen afgesloten brug niet mogelijk. Dus omrijden geblazen, liefst ca. 120 km.

Wel een prachtige route, rode dirt roads door enorme tropische wouden. We zien een gekantelde ‘bomenwagen’ waarnaast een aantal heel dikke boomstammen ligt; prachtig roodgekleurd hardhout. Dus even tijd voor een bakkie koffie.

Knackebrotje met jam
Snelkokers vullen met water – teil met koffiebekers van vorige avond/vanochtend voorzien van een lekker laagje rood stof – een gebakje in de vorm van een knackebrotje besmeerd met jam!!! Heerlijk!

De weg is overwegend rood gekleurd waardoor de struiken en bomen langs de weg overdekt zijn met een laagje heel fijne rode stof; zo ook de auto’s die in Kinshasa nog gewassen zijn, evenals de twee wit/grijs behaarde crewmembers die nu rossig door het leven gaan!

Kamp opzetten
Ondertussen wordt het tijd om een kampplek te zoeken hetgeen niet zo makkelijk is aangezien langs de weg langgerekte dorpen liggen en veel struiken staan.

Toch nog voordat de zon ondergaat een plekje gevonden waar eerst de kuilen dichtgeschept worden met aarde zodat we toch de tafels en banken enigszins vlak neer kunnen zetten. Dus de grens hebben we helaas niet kunnen bereiken.

Vandaag hebben we 286 km. gereden.