Vrijdag

We gaan vandaag weer een poging wagen de grens Gabon te bereiken. Na enige tijd gereden te hebben moeten we stoppen bij een politie/custom post. Kost toch gauw weer een uurtje of wat!

4 Engelsen
Hier staan op de kruising vier engelsen met motoren. Zij zijn drie maanden onderweg. In Marokko begonnen met 9 man waarvan er vier afgevallen zijn vanwege 2 man sleutelbeen – 1 man voet gebroken en 4e ?????. Hun einddoel is Kaapstad.

De weg wordt nog slechter; we komen weer in een dorp voor controle!!!  Om gek van te worden! De aanwezige kinderen willen een BIC, zij zijn zo gehaaid. Dat ze ongemerkt toch meerdere pennen bemachtigen! Bij het wegrijden nog even een voetballetje weggeschopt: Pour tous les enfants!!

Nog een slechtere weg
Weg nog slechter (wordt afgezaagd maar het zij zo!). Wederom een Controle Police. Ze snappen trouwens de ballen van de papieren die je onder hun snufferd duwt! Hopelijk is dit toch wel een keer de laatste post. We willen wegrijden, komt er een policeman aan van de Garde-Frontieres.

Deze man wil e.e.a. controleren; de kisten in de MAN – 6 moeten allemaal open, in de MAN-8 wordt een blik geworpen en in de MAN 4 moeten ook weer kisten open. We zijn trouwens nog steeds blij met onze frans-sprekende crew-member.

Verlaten van Congo-Brazzavile
Al met al hebben we 6 controle-posten gehad bij het verlaten van Congo-Brazzavile. We komen nu in Gabon aan. Slagboom over de weg maar zien geen hond. Men is waarschijnlijk met een middagdutje bezig. We doen zelf maar de slagboom omhoog.

Lex en Peter gaan het gebouwtje in en uit: ze hebben hier geen stempel!! Een paar kilometer verderop weer slagboom met gebouwtjes (Moukoro) en ja hoor, wederom geen stempel aanwezig. Hiervoor moeten we naar de eerstvolgende plaats: Ndende.

Stempel halen in Ndende
In Ndende rijden we achter een blanke Gabonees aan naar het kantoor d’Immigration etc. Eenieder moet formuliertjes invullen, man maakt kopieën van alle paspoorten en moet nog even op toestemming van zijn chef wachten om ons door te laten gaan. Paspoorten worden nu gelukkig wel gestempeld.

Happy birthday!
We gaan kamp maken op een vlak stuk gravel, godzijdank. Peer Noordermeer, namens Oma en Opa en de hele crew: gefeliciteerd met je verjaardag.