Zaterdag

Langs de Skeleton Coast zie je overal zeehonden. Er liggen er minsten 6000 op de rotsen en in het water. De jongen huilen om hun moeder, terwijl ondertussen de jakhalzen op zoek zijn naar gewonde en stervende zeehonden. Alleen al door de geur was dit gebied eenvoudig te vinden.

Grottekeningen en een lekke band
Hierna zijn we landinwaarts gereden naar een beroemd gebied waar 2000 jaar oude grottekeningen te zien zijn. Na een uur had de MAN-8 een lekke band. Het duurde een uur om deze te repareren. De dames benutte deze tijd om een chinees feestmaal te bereiden.

Na het eten probeerden we zo ver mogelijk richting the grotten te rijden, dus reden we drie uur in het donker. Vrij ongebruikelijk in Afrika, omdat de wegen hier niet veilig zijn, maar in Namibië vallen ze mee.

White Lady Pictographs
We kampeerden in the middle of nowhere and bereidden een route voor naar de White Lady Pictographs, die zeer interessant waren. Enette, onze gids vertelde ons over de geschiedenis van deze tekeningen en deed dat met veel humor.

Na een bezoek van 3 uur, gingen we terug naar de wagens en reden naar Khroxias, waar we hebben getankt. Onderweg kwamen we veel hongerige kindjes tegen die ons smeekten om geld en voedsel – natuurlijk hebben we ze geholpen.

Morgen naar Petrified Forest
Toen we bij het tankstation wilden vertrekken, wilde een van de trucks niet starten, dus moesten we de nacht doorbrengen op een leuke campground aan de andere kant van de straat.

Morgen staat het Petrified Forest op het programma…