Zondag

Van uitslapen komt niet veel, ondanks het late naar bed gaan. We hebben de klok gisteravond weer een uur terug moeten zetten. Een extra uurtje dus, maar dat mocht niet baten, want de eersten zijn alweer om 7.00 uur uit de veren. Hoezo biologische klok. Een groot voordeel is dat we vandaag niets hoeven.

Frisse duik in Lake Malawi
Voor het ontbijt nemen we een frisse (lauwe) duik in het Lake Malawi. Onvoorstelbaar om op zo’n plek te zitten. Wit strand, bergen op de achtergrond en lekker zwemmen. Piet en Erik nemen de Toyota onderhanden.

Piet last de imperiaal op twee plaatsen, het olie- en brandstoffilter wordt vervangen. En op het voorste rechter verenpakket wordt de veerstrop vervangen. De veerstrop verbindt het verenpakket met het chassis. Jim regelt een aantal jongens om de auto’s te wassen. Heerlijk zo’n dagje klooien.

Heerlijk dagje relaxen
De een doet niets en leest lekker een boek op het strand en anderen zijn weer druk met van alles en nog wat. Ronald en Dimphy gaan samen met de motor op pad naar Livingstonia. Dit dorp ligt vlakbij in de bergen.

De weg ernaar toe is op dit moment niet begaanbaar voor de auto’s, omdat een deel van de weg verzakt is. De weg bestaat uit 20 haarspeldbochten omhoog. Met de motor lukte het wel, maar met moeite.

Overlandtruck
Deze campground staat kennelijk goed bekend, want de ene na de andere overlandtruck komt binnen rijden. Aan het eind van de dag staan er 3 overlandtrucks met passagiers en het is een drukte van jewelste aan de bar. Het sfeertje is lekker relaxed en iedereen raakt met elkaar aan de praat over het rijden door Afrika.

Het meer is niet te weerstaan en om de haverklap zoeken we verfrissing in het water. Het zand is echter zo heet op het midden van de dag, dat je er zonder sandalen niet kunt lopen. Vlak voor de campground hebben souvenirverkopers hun kampen opgeslagen en zodra je de poort uitgaat, wordt je van alle kanten aangeklampt.

Souvenirs
Van armbandjes van elektriciteitsdraad tot kunstig houtsnijwerk. Erik bestelt een beeld van 1,30 m. Het moet nog gemaakt worden en halverwege de dag gaan we even kijken. De jongens zijn echt kunstenaars. Eerst doen ze het grove hak- en zaagwerk, daarna het subtiele gutsen.

We zijn benieuwd naar het resultaat. Iedereen gaat zich te buiten aan cadeautjes voor het thuisfront.

Autowassers
De autowassers werken zich een slag in de rondte. Ze moeten water halen in het meer en dat gooien ze dan in een leeg olievat. Al met al gebruiken zo zo’n 600 liter voor heel het wagenpark. Het resultaat is verbluffend. Je hebt een zonnebril nodig, want de auto’s glimmen je tegemoet.

We eten vanavond in het restaurant. Kip met gebakken aardappeltjes en rijst- en pastasalade. De kok heeft zijn best gedaan en de kippen zijn superkrokant.

Na het eten hebben we overleg met elkaar en we besluiten morgen ook nog hier te blijven. De kans op regen als we naar het zuiden gaan is zo groot, dat we eieren voor ons geld kiezen. Wat een vooruitzicht, we mogen weer uitslapen.