Maandag

Terwijl de Amerikanen gisteravond zaten te zweten op hun dagverslag waren Julian en Simon het nachtleven van Khorixas aan het verkennen, zoals het ieder Afrikaans dorp betaamt heeft ook dit stadje een paar zogenaamde bottlestores.

Juxebox
Het waren enkel Shakira en Lionel Richie die ombeurten uit de Jukebox klonken. Desondanks was het met het gezelschap van onder meer Emorencia en Christie een geslaagde avond “exploring the real Africa”.

Voor de tweede keer deze reis hebben we op weg diesel kunnen verkopen. Dit keer zat een Zuid-Afrikaan met een bus vol Nederlandse toeristen verlegen om een paar liter en om een routebeschrijving.

Toeristische route
Net als deze bus kozen wij het toeristische pad naar de “petrified forest”, een veld vol versteende boomstammen die zo’n 260 miljoen jaar geleden door een gletsjer uit Zambia hierheen zijn gebracht.

Leuk om gezien te hebben, maar toch waren we snel weer op weg naar Skeleton Coast. Het landschap was afwisselend en de chauffeurs werden scherp gehouden door overstekend wild.

Lekkende luchtleiding
Vlak voordat we de doorgaande weg bij Sessfontein verlieten hebben Marco en Loek hun kracht mogen bewijzen met het vervangen van een lekkende luchtleiding.

Bij het aftanken van beide trucks kon Ed het niet laten nog een kleine modificatie door te voeren aan het lokale benzinestationnetje; geheel ongemerkt trok hij een essentieel stukje pompstation uit de grond.

Leeuwensporen
Gelukkig konden we het foutje afkopen met wat dollars en een glimlach. Eenmaal in de bush op weg richting het westen hadden we nog een uurtje off-road voor de boeg.

Marco wist de bomen en stenen in de rivierbedding behendig te ontwijken, terwijl de passagiers links en rechts leeuwensporen voorbij zagen schieten.

Morgen gaan Ed en Simon voor hun deel E, stenen ontwijken. Beide hebben inmiddels een lekke band (lees: aan flarden) op hun naam staan, dus dat wordt opletten.