Dinsdag

Vandaag hebben wij een prachtige dag gehad. We hebben alleen off the road gereden met een paar aardig uitdagende obstakels die wij gelukkig allen hebben kunnen nemen, zij het met afgraven van enkele diepe geulen.

Hoanib-rivier
We hebben voornamelijk de droge bedding van de Hoanib-rivier gevolgd, die ons uiteindelijk via de woestijn en de zandduinen van de Skeleton Coast naar de Atlantische oceaan leidt.

Onderweg zijn we ontzettend veel dieren in het wild tegengekomen, zelfs woestijnolifanten!!!! Het is verbazingwekkend dat met name de giraffen en deze imposante olifanten verbaasd naar ons bleven staan kijken.

Namibische bankbiljetten
Verder zijn we oog in oog komen te staan met vele gemsbokken, zij staan op de Namibische bankbiljetten en zijn het nationale symbool van dit droge uitgestrekte land.

Ook zagen we nog een enkele baviaan en heeft Loek nog met een schattig jong papegaaiachtig vogeltje in zijn handen rondgelopen. Maar bovendien hebben we genoten van de magische omgeving, echt Afrika met een steeds wisselend landschap.

Adembenemend
Toen we eenmaal uit de rivierbedding in de woestijn terecht kwamen en onze weg tussen bergtoppen en duinen hadden gevonden, waanden we ons in een vliegtuig, wat een adembenemend uitzicht!!

We zijn allemaal lekker bruin geworden nadat we afwisselend boven op de vrachtwagens hebben gezeten met onze camera’s in de aanslag.

Ons kamp hebben we opgeslagen aan de rand van de woestijn waar we onze hongerige magen hebben gevuld met een lekkere indische maaltijd.