Woensdag

Vannacht werden we, hoe kan het ook anders in de regentijd, wederom verblijd met enorme regenbuien vergezeld van overdonderend onweer. Het onweer maakt rare bewegingen. Als je denkt dat je het ergste hebt gehad en het gedonder en geflits voorbijtrekt, dan komt het terug in alle hevigheid.

Engels ontbijt
De vroege vogels zijn gaan schuilen in het restaurant en bestellen een uitgebreid Engels ontbijt. De keuken is niet zo vlot. Koken op elektriciteit is onmogelijk. Overal worden kooltjes voor gebruikt en het duurt even voordat die roodgloeiend zijn om er eieren op te bakken.

Onbestendig weer
Rond een uur of negen is iedereen voorzien van het ontbijt. Het weer ziet er nog steeds onbestendig uit. De planning was om vanmorgen in Nkhata Bay te blijven om te snorkelen, te zwemmen of iets anders te doen.

Maar omdat het zo grijs en grauw is besluiten we het plan te wijzigen en in een keer naar Senga Bay te rijden (350 km) en dan daar twee nachten te blijven voordat we naar Lilongwe gaan.

Op naar het zuiden
Om 10.15 uur gaan we op weg naar het zuiden. De route volgt een groot deel de kust van het meer en in de verte zie je de buien boven het meer hangen. Maar we houden het de rest van de dag droog.

Iets verder dan halverwege maken we een uitgebreide koffie- en sanitaire stop. Even de benen strekken en zorgen voor de innerlijke mens.

Superplek aan het strand
Sneller dan verwacht komen we eind van de middag aan in Senga Bay. Naast het beste hotel van Malawi het Livingstonia Beach Hotel ligt Steps Campground.

Hier staan we op een superplek op het strand, op 10 m van het water. Aan de ene kant grenst de campground aan het hotel en aan de andere kant begrenst een hoge rotsige heuvel ons.

De tafels en banken staan op een paar vierkante meter betonplaat. En we genieten tijdens het diner van de ondergaande zon.