Donderdag

Na een overleg gisteravond hadden we besloten om vandaag maximaal 2 uur te proberen om een doorgang via de duinen naar de Atlantische oceaan te vinden. En…….. het geluk was met ons!!

Eventuele passage
Onze overnachtingsplek bleek recht voor een eventuele passage te staan, Nadat we deze een halfuurtje hadden gevolgd zagen we de lang verwachte track.

Deze bracht ons door wat struikgewas binnen 10 minuten door de rivierbedding naar de zandduinen, die in de vroege ochtend redelijk met onze wagens ” te nemen”  waren.

De meest mooie kleuren(purpelpaars)  en een enkele hyena doken voor ons op. De tocht door deze duinen was adembenemend en uiteindelijk kwamen we via een veld van afgesleten rotsen bij de oceaan.

Verfrissend
Helaas parkeerden wij de wagens op een verkeerd gekozen spot bij Möwe-bay, recht voor het kantoortje van de heer A.J. Engelbrecht. om een verfrissende duik in de zee te nemen. We hadden de wagens nog niet verlaten of deze overijverige ranger kwam ons stampvoetend tegemoet.

Zijn vermoeden  dat wij niet netjes de verplichte weg gevolgd hadden werd bevestigd door een enkele distel die hij op de wagen aantrof.

Laatste duik
Na een reprimande en een laatste duik in de oceaan, vertrokken we uit het Skeleton Coast park en vervolgden onze weg naar een aangename camping waar de mannen nog even aan het werk moesten om op de valreep een lekke band van de MAN 6 te repareren terwijl de vrouwen van een aangename douche genoten.