Vrijdag

Als het aan de datum ligt, betekent dat niet veel goeds vandaag.

Op naar Lilongwe
We verlaten het meer om koers te zetten richting Lilongwe. Onderweg stoppen we bij de Baptist Clinic van Senga Bay om medicijnen weg te geven, voornamelijk Ibuprofen. De vrouwelijke directeur is verrast en blij met deze gift die ze gebruiken voor de allerarmsten.

De weg naar Lilongwe loopt tussen twee bergruggen door. Deze mooie beelden zijn een goede afsluiter van een fantastische reis door Uganda, Rwanda, Tanzania en Malawi van zo’n 4000 km.

De bewoonde wereld
We komen weer in de bewoonde wereld. Lilongwe is de hoofdstad van Malawi en we hebben via een vriend van Erik en Marijke een plaats voor de auto’s gevonden bij Sander en Alex Donker. Sander en Alex wonen al elf jaar in Malawi.

Sander zit in de paprika en pepers. Hij koopt paprika’s bij 15.000 boeren in Malawi. Die paprika’s worden verwerkt tot poeder o.a. voor de chips.

Veel souvenirs
De auto’s worden neergezet op een schaduwrijke plek. Alle kisten eruit en iedereen moet zijn tas ompakken. Er gaan veel souvenirs mee naar Nederland o.a. twee enorme trommels, een groot beeld en nog allerlei maskers en houtsnijwerken.

De GPS’en , bakkies en antennes worden gedemonteerd.

Hotel Kiboko
Sander heeft voor ons een hotel Kiboko gereserveerd midden in Lilongwe. Om 14.30 uur komt een busje ons halen en bepakt en bezakt, gaan we richting het hotel.

Nog een blik op de auto’s die in de zomer aan hun volgende trip beginnen. Voor de vrachtwagens zal dat richting Namibië gaan en de Toyota blijft nog in Malawi en Zambia.

Cadeaus 
Iedereen gaat zijn gangetje tot het diner. Er worden – hoe kan het ook anders – nog wat cadeautjes gekocht. Ook brengen we een bezoek aan de supermarkt om te kijken wat er wel en niet te koop is in verband met de inkopen voor de zomer. Alles lijkt hier te koop voornamelijk afkomstig uit Zuid-Afrika.

We eten vanavond samen met Sander en Alex in het restaurant direct onder het hotel.

De diehards gaan na het diner nog naar het plaatselijke café met Sander en Alex en houden het vol tot de kleine uurtjes.