Zaterdag

Nu echt de laatste dag. Het ontbijt is superverzorgd. Heerlijk om nog te genieten van het echte verse fruit. Dat zullen we missen.

Op naar het vliegveld
We vertrekken om 12.00 uur richting het vliegveld. Lekker relaxed doen dus deze ochtend.

Erik, Marijke en Anita gaan nog een rondje golfen met Alex en Sander. Even nog wat beweging voordat we het vliegtuig ingaan.

We bedanken Sander en Alex uitgebreid voor hun gastvrijheid en de mogelijkheid om de auto’s bij hun te stallen.

Niet waterdicht
Onderweg naar het vliegveld begint het te regenen en de lucht wordt grijzer en grijzer. Zelfs het luchthavengebouw is niet waterdicht. Overal zie je water sijpelen, maar dat schijnt erbij te horen. Het inchecken gaat vlot en we lunchen nog uitgebreid voordat we het vliegtuig ingaan.

Waar is het vliegtuig?
Maar het vliegtuig laat op zich wachten. Het houdt op met zachtjes regenen en het komt nu met bakken uit de hemel. Je ziet geen hand meer voor ogen. Kennelijk zag de piloot ook geen hand voor ogen en hij besluit uit te wijken naar Lusaka in Zambia.

Dat betekent wachten en niemand weet voor hoe lang. De een pakt een boek en de ander een vrije bank om lekker een tukje op te doen. De mensen van het vliegveld komen met thee/koffie en sandwiches en verzorgen ons prima.

Uiteindelijk landt het vliegtuig drie uur later. Even de schoonmaakploeg door het vliegtuig en het inladen van de bagage en we kunnen vertrekken.

Dag Malawi, tot over een paar maanden.