Maandag

De HAT beleefde vandaag een uniek moment door slechts met één wagen, de MAN6, op pad te gaan door het Etosha park.

Panoramadek
Het grootste gedeelte van de groep ging mee waarvan de meesten gebruik maakten van het panoramadek bovenop de cabine. Al vrij snel werden wij verrast door een zichzelf goed tentoonstellende luipaard die minstens een kwartier bij ons bleef rondhangen, iets wat normaal erg weinig voorkomt.

Verder alweer talloze kuddes zebra’s, oryx, giraffes, impala’s en springbokken, evenals struisvogels met jongen, niet groter dan een kleine eend. Wederom troffen we een eenzame olifant aan wat opvallend was omdat die normaliter in groepen rondtrekken.

Ondundozonananandana
Ons doel voor vandaag was om het westelijk gedeelte van het park te bezichtigen en dan vooral het idyllische Ondundozonananandana, al was het maar om de naam! Helaas moesten we van dit laatste afzien vanwege het ontbreken van een goedgekeurde track.

Veel bekijks
Aangekomen in het kamp hebben we allebei de wagens gewassen wat een aanslag moet hebben betekend op het waternet van waarschijnlijk heel Noord-Namibië. Onze wagens trekken overigens veel bekijks, met regelmaat worden ze door jaloerse overlanders op de gevoelige plaat vastgelegd.

De meeste overlanders gaan niet verder dan de gebaande paden en bij hoge uitzondering nat gras.