Dinsdag

Omdat het nog zeker 80 km rijden was naar de uitgang van Ethosha National Park hadden we nog een leuke Gamedrive voor de boeg.

Galopperende giraffes
Met de morgenzon in de rug konden we met volle teugen genieten van de enorme kuddes giraffes (tot zeker 25) die over de uitgestrekte gele grasvlakten galoppeerden. Het wijde graslandschap met daarachter de enorme zoutvlakte –ontstaan uit een opgedroogd meer –waarnaar het park is vernoemd, vormen een zeer “Afrikaans plaatje”.

De meesten van ons kennen dat alleen van het National Geographic kanaal. Net buiten de poorten van het park werden wij verrast door enkele leeuwen. Zo konden we op de valreep toch nog “the Big Five” van ons lijstje schrappen.

Bushmenland
De weg vervolgde naar het oosten, het zogenaamde “Bushmenland”, in het westelijk deel van de Kalahari woestijn. Maar niet voordat wij een kijkje hadden genomen bij de grootste meteoriet ter wereld.

Zestig ton massief ijzer en nikkel is indrukwekkend, maar wij hadden al bedacht dat onze drie krikken, elk goed voor 20 ton, de grote jongen wel te baas kon!