Woensdag

De grens met Zambia stond vandaag op het programma waarbij tevens over de brug vanaf Zimbabwe gereden werd waar Ed gisteren zo dapper zijn eerste bungee jump gewaagd heeft.

Op naar Sesheke
Na de nodige formaliteiten konden we op weg naar Sesheke wat een plaats waar een door Nederlandse artsen gerunde kliniek zou zijn. Te weten Robert en Harry die respectievelijk ook een camping en een ijstent bezaten aldaar.

Al deze wijsheid kwam uit een boek van Simon genaamd ” De ijssalon van dokter Harry” wat niet erg recentelijk geschreven was maar na het informatie inwinnen door de achterban bestond er nog wel degelijk de kans dat ze er nog waren.

Het plaatselijke ziekenhuis
De tocht werd kort onderbroken door het helpen van een local met een band wisselen om te arriveren in Sesheke om ongeveer 15:30.

We kwamen hier bij het plaatselijke ziekenhuis terecht om echter te vernemen dat de laatste Nederlandse dokter die hier was, is vertrokken in februari maar dat ze wel een hoop gedaan hadden.

Natuurlijk werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om vanuit HAT dit ziekenhuis te helpen en zijn er diverse goederen gedoneerd zoals kleding en zelfs een rolstoel.

Kamp
Ons kamp hebben we opgemaakt aan de oever van de Zambezi naast een motel waarvan wij zelfs de douche niet van willen gebruiken maar wat wel een mooi uitzicht biedt op deze rivier.