De steun van de familie Bakker

Bij de camping Arebbusch hebben we de vrachtwagens schoongemaakt en opgeruimd. Diverse reparaties uitgevoerd Marco en Simon zijn er onderdoor getijgerd om alles door te smeren. Zo’n 40 smeernippels per truck.

Fantastisch geholpen
Selma en Jan Bakker, een Nederlands echtpaar dat al meer dan 30 jaar in Namibië woont en werkt hebben ons al in juli, fantastisch geholpen. Ze rijden ons naar bandenfirma’s, helpen met boodschappen doen, halen accu’s en vele andere zaken.

De trucks kunnen bij hun huis in Windhoek gestald worden. Onder “ bewaking” van hun 3 alleraardigste kleine hondjes. Jan moet wel de nodige palen op zijn oprit laten verdwijnen. Zelfs de regenton moet plaats maken voor onze trucks.

Namibische Braai
De laatste avond nodigen ze ons uit voor een heuse Namibische Braai. Het smaakt allemaal fantastisch. Niets is deze mensen teveel. Jan is elektrotechnisch Ingenieur en zal o.a. onze 12 grote accu’s onder spanning houden.

Ook belooft hij de Yamaha motorfietsen van nieuwe motorblokken te voorzien. Het bad van Selma gooien we vol met kleding en slaapzakken. Ze gaat deze voor de volgende expeditie wassen.

Inrit slopen
Na wat precisie werk krijgen we de 2 grote trucks naar binnen. Jan is zelfs bereid zijn inrit hiervoor te slopen. De vrachtwagens staan op een mooi plekje. Tijdens het parkeren en de werkzaamheden zorgt de familie Bakker voor pure Hollandse Schlagers.

Met ook nog hapjes en drankjes tussendoor. Chapeau!!! Als klap op de vuurpijl brengen ze ons ook nog naar het 40 km verder gelegen vliegveld. Met de sleepwagen (aanhanger) vol bagage.