Zaterdag

Een rustig nachtje op de binnenplaats van het Emmaus Centre. We proberen om 7.30 uur weg te rijden, maar dat wordt een half uurtje later. De techneuten moesten nog wat klussen aan de uitlaten, maar zij klaarden die klus sneller dan de koffie klaar was.

Murchison Falls National Park
Na koffie en thee gaan we op weg richting Murchison Falls National Park. De weg is perfect en de kilometers zwart asfalt glijden onder onze wielen door. Het landschap verandert van zeer vruchtbaar tot droog.

We zien ook niet meer onze favoriete stalletjes langs de weg met ananassen, mango’s, papaya’s, bananen etc.

De kaarsrechte weg glooit door het Ugandese landschap en de kilometers tikken door. Na 250 km arriveren we in Masindi, de laatste grote plaats voor de entree van het Murchison Falls National Park. waar we inkopen voor de komende dagen kunnen doen.

Vroeg kamp maken
Hier eindigt het asfalt en rijden we verder over ‘dirt roads’ (grind/zandwegen) naar de toegang van het park. Na het voldoen van de formaliteiten hebben we vandaag nog 50 km te gaan. Iedereen geniet van het vooruitzicht vroeg kamp te maken.

Het pad door het park is redelijk, al worden we af en toe flink door elkaar geschud door het zgn. wasboard. De eerste dieren kondigen zich al aan (wrattenzwijn, bavianen, soort hert), alhoewel de mensen dit gedeelte van het park het ‘vegetarische’ park noemen.

De meeste beesten houden zich aan de andere kant van de Nijl op.

Een uit het boekje
De kampeerplek bij Murchison Falls (in de Victoria Nijl gelegen) is er een uit het boekje. Dat dit bestaat. Een weidse plek boven aan de waterval, met het donderend geraas van water op de achtergrond. Een klein paradijs in Uganda.

De parkwachter ontvangt ons uiterst vriendelijk en vertelt ons uitgebreid over de waterval. Je weet niet wat je ziet. Deze waterval is de krachtigste ter wereld. Een douche hebben we niet nodig, want het opspattende water wast ons schoon.

We lummelen, klussen, kletsen en genieten van ons uitzicht. Wat een bevoorrechte mensen zijn wij. Morgen is het zondag en we houden ons aan de traditie dat dit uitslaapdag is, wat een vooruitzicht.