Dag 10

We staan om 6.00 uur op en vervolgen een uur later de onverharde weg. Hoe verder deze van de bewoonde wereld komt, hoe wonderlijker de weg verloopt.

Wirwar van weggetjes
De weg die we rijden komt niet overeen met de route op Galileo. Men heeft op de plek van de oorspronkelijke weg huizen gebouwd en rondom deze huizen is een wirwar van weggetjes ontstaan. Yolanda weet hieruit toch elke keer de juiste weg te kiezen.

We kunnen onze off road vaardigheden oefenen op de weg met continu nieuwe uitdagingen voor de trucks. Een enkele keer rijden we de wagens klem omdat de weg zich niet vervolgt, raken de vrachtwagen vast onder de bomen en proberen we grotekuilen te ontwijken.

Verbaasde gezichten
Dat hier nauwelijks vrachtwagens rijden, lezen we af aan de verwonderde gezichten van de bewoners. Naar de Malinezen zwaaien levert alleen van volwassenen een reactie op. Al snel leren we dat we niet alleen moeten zwaaien maar erbij ook breeduit moeten lachen om het ijs bij de kinderen te breken.

Uit het niets ontvouwt een brede rivier zich voor ons. Een beladen bus is zojuist het pontje opgereden, de mannen krijgen de pont nauwelijks in beweging. Jim gaat op onderzoek uit en hoort dat de bodem van de rivier geen problemen voor de trucks oplevert.

De rivier door
We besluiten met de trucks de rivier door te rijden, de leerling chauffeurs laten deze klus graag over aan de medereizigers met groot rijbewijs. Na nog kilometers snel reageren, goed sturen en remmen bereiken we de grote weg, de koude frisdrank smaakt tijdens de ingelaste stop extra lekker.

Op weg naar, het voor Malinese begrippen luxe resort, wacht ons de laatste uitdaging. De elektriciteitskabels hangen te laag om de trucks een veilige doorgang te geven. Gerd vindt een lange tak waarmee de kabel omhoog kan worden geduwd en Edwin klimt boven op de MAN 6 om de kabel over het hoogste punt te begeleiden.

Resort met drie zwembaden
Eindelijk bereiken we het resort dat met drie zwembaden er veelbelovend uitziet voor de rustdag morgen.

Hoewel, om 22.30 uur hangt Jim nog een lijst met werkzaamheden op voor de relatief koele ochtenduren.