Dinsdag

Na een heerlijk nachtje – alhoewel onze nieuwe aanwinst nog moet wennen – zijn we na een snel ontbijt om 8.00 uur op weg. We hebben nog aardig wat kilometers te gaan tot Khartoum.

Nederzetting
We blijven ons verbazen over het steeds wisselende landschap. Uitgestrekte zandvlaktes met honderden bandensporen naast elkaar, afgewisseld met duingebieden en zwarte heuvels. De nederzetting die we tegenkomen onderweg maken we vooral blij met kleding.

De kleding is voornamelijk afkomstig van Via Mi Suzo en Bever Zwerfsport en van allerlei particulieren die ons een warm hart toedragen.

De Hollandafricatour is ook veel dank verschuldigd aan Xtilton (2 laptops) zonder wie we geen berichten zouden kunnen schrijven.

Als het goed is, is de container aangekomen en wordt er hard gewerkt aan de formaliteiten om de goederen van onze sponsors door de douane te krijgen. Op die goederen wachten we met smart.

Wat zit er allemaal in
De inhoud van de container bestaat o.a. uit 2 volledige tandartsunits geschonken door de Dhin en een unit van Dental Air , tandheelkundige materialen van Corim Dental en Demedis , een 4×4 Mitsubsidie pick-up en een boot geschonken door de Miva .

Deze zijn voor pater Ben Stopel in Malakkal aan de Nijl in Zuid-Soedan, naaimachines en gereedschap gekregen van de Stichting Gered Gereedschap , Engelstalige schoolboeken van de stichting Biblionef voor drie lagere scholen, zakken vol met kleding.

We maken vroeg kamp. Het is nog 275 km naar Khartoum en dat is in twee dagen prima te doen. Als verrassing mogen we morgen wat later opstaan.

Vandaag staat boerenkool op het menu om te vieren dat het vandaag de kortste dag is.