Woensdag

Zes uur reveille. Piet heeft nog even een band van lucht voorzien omdat die erg zacht was.

Verwisselen van de band
Echter na ca. 10 minuten rijden werd er gesis waargenomen dus moest de band alsnog worden verwisseld hetgeen dankzij de banden achterop de MAN 4 op zich best wel snel gaat..

Weer een track met een en al takkezooi en greppels. Onderweg zien we een heel groot stekelvarken die uiteraard door de herrie van die grote bakken zich zeer snel uit de voeten maakte.

Johan
Vandaag gaan we naar de plek van het dodelijke ongeluk van Johan, de man van Rianne. Rianne had thuis een bordje laten maken met de volgende tekst: I did it my way – Johan – 13-08-2006.

Dit heeft ze aan een boom vastgemaakt en hierna heeft iedereen een steen om deze boom heengelegd. Op deze manier heeft zij nog afscheid van haar man kunnen nemen.

Rustiger vaarwater
Hierna kwamen we al vrij snel in rustiger vaarwater. We rijden door prachtige steppes en zien veel gazelles, een struisvogel-familie, een springbok en een paar dikdiks. Op een gegeven moment kwamen we bij een rivier aan waar nog wat water in stond.

Aan de overkant daarvan zagen we dat de weg doorliep. Dus weer een heel leuke gelegenheid om de 3 MAN-nen te filmen terwijl ze door het water reden. 6 Crewmembers zijn over de keien naar de overkant gelopen voorzien van foto- en filmcamera’s.

Keigaaf was dat!!

De poortwachter
We liepen hier echter tegen een hek aan met poortwachter erbij. Deze persoon was eerst niet van plan om het hek te openen voor ons (hij sprak alleen portugees dus wij snapten er geen jota van!) maar na aandringen en waarschijnlijk voor hem de aanblik van zoveel kerels heeft hij het hek toch voor ons geopend.

Enorme keienformaties
Nu komen we ook weer in een schitterend gebied met enorme keienformaties.  Het wordt weer tijd om kamp te maken en na achterop de MAN 6 sprokkelhout te hebben gebonden hebben we een plek gevonden waar we ons kamp konden opslaan.

Tijdnood
Banden plakken, ossenstaartsoepje, en heerlijke door Fia gebakken pannekoeken. We hebben in drie dagen tijd ca. 450 km. gereden en we hopen nu toch wel iets betere wegen te krijgen anders komen we aardig in tijdnood!!!!.