Donderdag

Zes uur opgestaan, koffie, knackebrotje en Hit the Road again.

Bergmassieven en palmbomen
We reden al snel in een prachtige omgeving. Eerst een tijd een landschap waarbij je je op de maan waande. Dan bergmassieven zoals je ze ook in Arizona tegenkomt, rode bergen gelijkend op de Red Rocks of Sedona!! Op een gegeven moment kwamen we bij een oase waarbij uiteraard ook een dorpje was met volop palmbomen. Dus even een stop.

Vrolijke mensen
De mensen daar waren zo vrolijk: dansen, zingen in de handen klappen. Hier hebben we wat tassen met kleding weggegeven en uiteraard ook de bekende Adidas voetbal.

Hierna komen we op een asfaltweg. Na drie dagen niets of niemand gezien te hebben hebben we hier weer tegenliggers. Net voordat we Namibe inrijden heeft de MAN 6 een lekke pijp.

Koffie en een normale wc
Rianne belt met Carla (zij en haar man en haar neef hebben vorig jaar hulp verleend na het ongeluk) en even later komen zij met de auto zodat we achter hen aan kunnen rijden naar hun huis. Hier krijgen we koffie en kunnen we even op een normale w.c. zitten!!!

Het was voor Rianne een heftig weerzien maar ze was heel blij dat ze haar hulpverleners weer zag. We geven haar heel veel schriften, viltstiften en pennen voor een schooltje. Een vriendin van Carla is werkzaam in een weeshuis dus een aantal tassen met kleding en een tas knuffels voor de weeskindjes.

Boodschappen doen
De MAN-nen gaan tanken en de vrouwen gaan met Carla en haar man met de auto boodschappen doen. Heerlijk dat we daar wat dat betreft ook hulp kregen. (de winkels waren namelijk tot 15.00 uur dicht) en Carla kende diverse gelegenheden waar wel iets te krijgen was.

Op naar Lubango
We vertrekken nu uit Namibe en nemen een prachtig stuk asfaltweg richting Lubango. Afslag naar links, eerst saaie weg maar werd later toch weer heel mooi met mooie afdalingen.

We komen nu aan de kust (Atlantische oceaan) en kijken of we ergens kamp kunnen maken. Lex heeft het toch voor elkaar dat we bij de zee kunnen staan. Kleren uit en met shampoo en douchecreme de plomp in. Heerlijk water maar met zeer hoge golven en een flinke stroming.

Onze kampvuurman Pascal heeft weer een vuurtje aangemaakt waar op een gegeven moment een autoband opgegooid werd. Wat een vuur, heel spectaculair en heel errug heet.