Zondag

Nu is het echt Kerstmis. Alleen mag je normaal uitslapen en ons reveille is om 6.30 uur. Om 7.00 uur gaan we weer een poging te doen om leeuwen te vinden met hulp van een ranger.

Vijgenbomen
Het is nog koud zo vroeg in de ochtend en onder invloed van de opkomende zon warmt het lekker op. Bij iedere vijgenboom die we tegenkomen turen we naar de takken, maar die blijven leeg.

Het gras is zo hoog dat die leeuwen overal kunnen zitten. Maar we blijven stug doorzoeken. Na twee uur rijden hebben we een koffie/thee stop. Met de kuddes van Uganda Cobs (een soort gazelle) rondom ons, wanen we ons in een film.

Alleen de echte filmsterren ontbreken. Het wordt een verhaal met een open einde, want het lukt ons niet om leeuwen te spotten. Ze zijn zeker op kerstbezoek bij familie.

Laatste leeuwenpoging
Na het ophalen van de MAN8 op de camping doen we nog een allerlaatste leeuwenpoging voor we het Park verlaten. Op de GPS volgen we de route van vanmorgen vroeg. Maar helaas, het is ons niet gegund.

Het blijft tot nu toe bij de ene leeuwin in het Noorden van Queen Elisabeth National Park.

Buhoma
Ons volgende doel is Buhoma in Bwindi Imprenatable Park. Dit Park is wereldberoemd, omdat het een van de parken is waar nog gorilla’s voorkomen. Er zijn nog maar 350 gorilla’s in Afrika. En een aantal groepen leeft hier.

Voor vrienden van Erik en Marijke, Rien en Anouk van Vliet, hebben we kleding en schoolspullen voor het Bwindi Orphanage in Buhoma. Na een prachtige tocht over slechte weg arriveren in de loop van middag bij Mr Ignatius van het Orphanage.

Mr Ignatius van het Orphanage
Hij verwachtte ons al en zodra we kamp gemaakt hebben, komen zijn 164 kinderen een dans- en zangvoorstelling geven. Wat swingen die kinderen de pan uit en het plezier straalt van ze af.

Na afloop gaat Mr. Ignatius met de pet rond en stallen de kinderen hun zelfgemaakte souvenirs uit. De een koopt een ketting gemaakt van pitten, de ander koopt een houten beeldje. Het is de kinderen gegund.

Kerstdiner
Het is al laat als de keukenbrigade zich aan het kerstdiner kan wijden en de keus voor vandaag is kaasfondue. Het uitgebreide diner verschuift naar morgen.

Ondertussen zoekt Erik in de MAN8 de tassen voor Mr. Ignatius, die goed voor ons zorgt. Hij verrast ons met een fles witte wijn, die zeer goed past bij de kaasfondue. En een overheerlijk kratje bier.

Na het diner komt hij samen met zijn vrouw en praten we nog uitgebreid over zijn werk. Zonder deze bezielde mensen zou Afrika er anders uitzien.