Woensdag

7.05 uur: HIT THE ROAD. Het woord road is in ons geval absoluut niet van toepassing aangezien we weer met onze karretjes het zandpad opgaan.

Gave, maar moeizame track
Smal, diepe geulen etc. etc. Een gave track maar heel moeilijk en moeizaam. 18 kilometer per uur schiet dus niet echt op als je al achter ligt op schema.

MAN 8 moet stoppen, gelukkig op een recht stuk, veer gebroken. Dus de boys hijsen zich in de overalls en vervangen de veer. Al met al 1.1/2 uur geduurd.

Kermisattractie
We gaan weer door: obstakels, smalle doorgangen, diepe gleuven etc. etc. Jim, Peter en Els zitten in de MAN-6 boven en het gaat zo tekeer dat je je in een enge kermisattractie waant.

Je wordt er misselijk van. Patrick roept door het bakkie: DIT IS ECHT KICKEN!!!! Langs de weg zien we ook regelmatig paaltjes waarop staat dat er landmijnen aanwezig zijn!!!

Geuldal
In diverse kleine armoedige dorpjes geven we tassen kleding af. We gaan weer verder door het geuldal (hier komen nooit toeristen; degenen die door Angola rijden nemen de wegen langs de kust; niet dat deze goed zijn!) tot de MAN 8 weer een probleem heeft: brandstoffilter verstopt.

Dus even een pauze zodat we de benen te kunnen strekken. Weer hotseklotsend verder en wederom een roep uit de MAN 8: we hebben weer problemen.

Oeps
Stukje doorgereden tot een vlak stuk waar we  kamp kunnen maken: een van de spoorstangen van de stuurinrichting is krom getrokken en heeft een remleiding dichtgedrukt waardoor hij niet meer kon remmen rechtsvoor. Dus een leuke klus voor de heren monteurs.

We staan vrij dicht bij een dorp en dit is de eerste keer met kamp maken dat er mensen omheen komen staan.