Donderdag

Na een zeer winderige nacht zijn we wederom om kwart over zes vertrokken.Als eerste kwamen we langs een school waar de kinderen schooluniformen aanhebben in de kleuren blauw en roze, heel erg kleurrijk daar in de woestijn.

Hier hebben we schoolspullen afgegeven waar ze uiteraard ontzettend blij mee waren. De school heeft 415 kinderen: een vruchtbaar land dus ondanks de droogte!!

North Horr
Na een klein stukje verkeerd te hebben gereden kwamen wij al vrij snel aan bij het plaatsje North Horr. Toch nog maar even aan de locals de weg gevraagd.

Nu kwamen we echt in een adembenemend woestijngebied met heel veel kuddes kamelen. De MAN 6 ging naar een aantal mensen bij een van de kuddes kledingzakken brengen. Bij het draaien van de MAN 6 zagen we dat de achterdeur openstond en dat de rolstoel van Peter de woestijn in was gerold. Hilariteit alom natuurlijk.

Op naar het Turkana meer
Na enige tijd kwamen we nog een keer bij een dorpje en hier voor de zekerheid de weg gevraagd naar het Turkana Meer. We kwamen nu terecht in een soort maanlandschap met een en al zwarte keien met als resultaat dat een band van de MAN 6 finaal uit elkaar geploft is.

In de zinderende hitte een reserveband geplaatst. Het is ondertussen al bijna 12 uur. Na weer een tijdje op de track te hebben gereden, ja hoor, de MAN 8 ook een lekke band. Gelukkig staan we nu op een grote vlakte. We rijden weer een tel door: de Toyota een lekke pijp.

South Horr
Hiervandaan gaan we via het Turkananmeer op weg naar South Horr, waar we kamp zullen opslaan. Ineens zien we een bord waarop vermeld staat: Katholieke Missiepost!! Even informeren binnen of we hier voor een nacht mogen staan.

De Italiaanse missionaris gaat hiermee akkoord. Het was een heel mooie missiepost met veel bloemen. We konden tevens gebruik maken van douche en toilet. De man kwam zelfs met een fles zelfgeperste grapefruitsap en twee flessen witte wijn aanzetten voor bij het eten. Hij was al 36 jaar in Kenia als missionaris waarvan 15 jaar in South Horr.

De werkzaamheden van die avond bestaan uit het vervangen van de veer van de MAN 6 en het wederom verwisselen van een band van de MAN 6 welke wij daar ook achterlaten. Volgens de missionaris wordt de band eerst nog gebruikt door de locals en als er dan echt helemaal niet meer mee te rijden valt gaan ze er schoenen van maken.