Vrijdag

We hebben feest vandaag. Piet is jarig!! Hoera.  We ontbijten dus gezellig bij de Pater. Om acht uur rijden we weg. Een ontzettend hobbelige weg door de bergen met heel, heel veel stenen. In 4.1/2 uur hebben we slechts 112 km. gereden.

Blijdschap alom!
Aangekomen in Maralal eerst naar de bank getogen. Nu moeten we door richting Rumeruti. Op de weg hierheen komen we langs een school waar kinderen aan het spelen waren met een lekke voetbal. Een Adidas voetbal daarheen geschopt; blijdschap alom!

Voorbij Rumeruti wederom een stop: de MAN 6 heeft weer een lekke band. Het is nu 17.00 uur. We staan stil in het dorpje: Sagurfa Marmar. In de openlucht was een soort kerkdienst: mensen klappen en zingen, heel leuk.

Dolle pret met de kids daar. Hier konden we tevens wat boodschappen doen.

Zebra’s
Nu door richting Kisima. We zien nu de eerste zebra’s!!! Op een gegeven moment zien we een zijweggetje: ff kijken of daar ergens een plek is om kamp te maken. Ja hoor, lekker ver bij het dorp vandaan; de tafels, banken, verlichting etc. naar buiten gedaan, komt er een auto aan met 2 heren erin: jullie mogen hier niet staan want dit is privé terrein.

We mochten wel op een campsite staan a raison van 300 shilling p.p. dit is ca. euro 2,40. Zij zouden ons voorgaan om de campsite te vinden.

Alles opgebouwd, kop soep, de boys twee binnen/buiten banden gerepareerd en dan aan de kaasfondue, heerlijk. Hierna wordt er een kampvuur gemaakt (het was ontzettend koud) en schenkt Piet een verjaardagsborrel in. En dan snel de slaapzak in.