Donderdag

Om 06.30 uur vertrokken bij het hotel in Mokolo. Na enige tijd trokken we door de streek tussen Djinglya en Koza.

Prachtige huisjes
Wat opviel waren de prachtige huisjes, trossen hutten als het ware, goed onderhouden, met puntige rieten daken, een beetje a la de Efteling. Er waren moderne waterputten, en irrigatie ten behoeve van land en tuinbouw (veel uienteelt en wat mais).

Wat ook opviel was dat de mensen actief bezig waren en niet – zoals vaak elders en eerder in het land – nogal passief rondhingen.

Put van 11 meter diep
Na het passeren van die bijzondere streek hebben we bij een dorpje in de vlakte aan de bewoners een lang touw overhandigd om water mee uit de put te halen; foto’s dus. Die put is 11 m diep, en de vrouwen halen dat water met de hand op.

Van die put maken 38 families gebruik. Dit touw was – evenals vele andere trouwens – was geschonken door High Specialist te Delft.

Kleurrijk geheel
De volgende stop was Korgui waar we de markt bezochten: een zeer kleurrijk geheel, met de vrouwen in prachtig gekleurde gewaden.

Met kraampjes en artikelen van kruiden tot fietsenmakers en van gedroogde vis tot een smidse, waar – bij wijze van spreken als in de Middeleeuwen – nog bijlen gemaakt werden.

Waza National Park
Vervolgens zijn we doorgereden naar het Waza National Park. Waza is een mooi natuurgebied, met een grote open vlakte waardoor je de dieren beter kunt zien, mits ze er zijn natuurlijk.

Wij zagen op die rit een kudde giraffen, een paar paardantilopen, twee grote kuddes antilopen, een baby olifantje en diverse vogelsoorten.

Om zeven uur ’s avonds kamp opgeslagen voor de deur van het wildpark. Afstand deze dag: 125 km plus 35 km in het park.