Dag 22

De kolonne van inmiddels 8 voertuigen gaat weer om 7.00 uur op pad. De gids en twee militaire auto’s rijden voorop en twee auto’s volgen de trucks.

Diepe sporen vermijden
De militairen rijden steeds minder vaak de Toyota’s vast sinds de militairen het volgen van de trucks niet meer al te letterlijk nemen en de diepe sporen die de MAN’s achterlaten vermijden. We hebben de afgelopen dagen de trucks door het terrein geloodst zonder vast te zitten.

Met beide benen op de grond
Als we al onze eigen rijkunsten hoog inschatten, dan worden we vandaag weer met beide benen op de grond gezet: de MAN 4 en de MAN 6 komen vast te zitten in het zand. Edwin bestuurt de MAN 8 en trekt ons maar liefst vier keer los uit de benarde positie.

De watervoorraad in de trucks raakt op. De nomade kent op de route een goede locatie met waterputten. We pompen de watertanks vol met bronwater uit een van de tien putten die op een breuklijn liggen.

100.000 dollar
Hier stapt ook de broer van onze held in, deze heeft 100 kamelen verkocht en wil zijn grote plasticzak met 100.000 dollar waard aan lokaal geld in Tichitt naar de bank brengen.