Woensdag

Het is een herhaling van zetten, want vannacht begon het weer te tikken op ons tentdak. Dit betekent niet veel goeds voor de geplande gamedrive van vanmorgen.

Onvoorspelbaar weer
We besluiten om 6.00 uur de gamedrive niet door te laten gaan. Iedereen draait zich nog eens om en staat pas om 8.30 uur op. Nu schijnt de zon alweer. Wat is het hier toch onvoorspelbaar.

We ontbijten uitgebreid en maken plannen voor de rest van de dag. Het belangrijkste is het plakken van de band van de MAN6. Daarna gaan we alsnog op gamedrive. Piet, Ronald en Lex plakken de band binnen no-time. We pakken alles in en gaan op pad.

Tsee-tsee vliegen
Het eerste gedeelte van de gamedrive zien we alleen maar bos en geen dieren, behalve de tsee-tseevliegen die ons helemaal gek prikken. We hebben niet eens tijd om om ons heen te kijken en we zijn alleen maar bezig om de vliegen van ons af te slaan.

Deze vliegen veroorzaken geen slaapziekte, maar prikken wel heel gemeen. Het vreemde is dat de een helemaal lek wordt gestoken en de ander nergens last van heeft.

Rangerspost
Na 1,5 uur rijden komen we bij de rangerspost midden in het park. Deze post ligt vlakbij het water en we zien eindelijk de eerste beesten. Er is niet veel water en de enkele poelen die er zijn, zijn voor de hippo’s.

In de verte zien ook weer kuddes olifanten banjeren. De ranger neemt ons mee voor een ronde van circa een uur rondom dit gebied. Gelukkig rijden we niet meer in het bos, maar weer over de vlakte.

De giraffen lopen gracieus te pronken en met hun lange nekken ze kijken onze richting uit. De oneindigheid van deze vlakte met de silhouetten van de verschillende dieren is niet te beschrijven.

Impala’s en leeuwen
We zien de dieren nu overal. De impala’s maken enorme sprongen voor onze auto.

Als we de vlakte oversteken ziet Anita een leeuw. Abby en Marijke kunnen hem nog net op de gevoelige plaat vastleggen voordat hij in het struikgewas verdwijnt.

Luxe tentenkamp
Even verderop komen we langs een tentenkamp. Op dit moment is het kamp gesloten, maar in het seizoen betaal al gauw een paar honderd dollar per nacht per tent. Deze is dan wel van alle luxe voorzien en mensen komen per vliegtuigje.

We stoppen er even om een drankje te drinken en te genieten van het uitzicht. Nog even en Robert Redford verschijnt als Finch Hutton in Out of Africa. Na deze mooie rit zetten we de gids af en rijden het park uit.

Onderweg zien we nog veel giraffen die op hun gemak staan te eten. Dit zijn waarschijnlijk de laatste beesten die we voorlopig te zien krijgen.

Zouden we het droog houden?
Om ons heen zien we de lucht betrekken. Zouden we het droog houden voordat we kamp gaan maken. Het is de vraag. We rijden de bergen weer in en zigzaggen tussen de donkere wolken door en de weg is vrij slecht.

De bliksem ligt de hemel op en het dondert er achteraan. Zodra we een geschikte plek vinden, maken we kamp. Soms lukt dat snel en soms moeten we blijven rijden tot we de goede plek vinden.

Vandaag hebben we geluk. Als we boven komen op de berg, zien een open stuk terrein, waar we precies met zijn drieën kunnen staan. We wachten met het opendraaien van de daktenten, want misschien komt de bui toch nog onze kant op.

Speciale groet
Maar we het onweer draait weg en laat ons voorlopig met rust. We genieten van een biertje en bespreken de dag van vandaag.

Nog even een speciale groet aan onze vriend Peter Bloemendal. Hij kon deze keer niet van de partij zijn en we missen hem. De MAN6 boven is een zooitje zonder zijn strakke hand. Lieve Peter, de groeten van ons allemaal en je wordt node gemist.