Zaterdag

Na toch wel met een weemoedig gevoel voor de laatste keer uit de daktent te zijn gekropen gaan we vandaag, zaterdag 1 oktober, de auto’s stallingklaar maken – opengebroken pakken eten en potten apart zetten om weg te geven.

Alles krijgt een plaatsje
De motoren kregen ook een plaats binnen de compound van Royal van Zanten evenals de spullen voor de journalistenopleiding, bijeen gebracht door Gerard Bueters, die nog opgehaald zouden worden.

Hierna was het wachten op de neef van onze Piet, Herman Bezuyen, (woont hier al vele jaren) die voor ons een hotel en taxibusjes had geregeld. Tegen vijven kwamen de busjes – alle bagage in- en opgeladen en richting hotel Diplomate in Kampala voor onze laatste nacht.

‘s-Avonds eerst al het vuil van onze lijven afgespoeld onder een schamele douche waarna we buiten van een lekker diner hebben genoten.

Sympathieke kerel
Een van de chauffeurs was een vriend van Herman Bezuyen. Hij is werkzaam als chirurg in Mukono en zodoende stage gelopen, ter specialisatie, in het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Een heel aardige, sympathieke kerel.