Dinsdag

Weer heerlijk ontbeten. Jim, Karel, Piet en Nick gaan de auto´s naar de stallingplek brengen tezamen met de Gabonman die om acht uur paraat zit in de lobby.

Met de shuttle en alle bagage
Lex, Els, Peter en Fia gaan met een shuttle en alle bagage naar het vliegveld zodat we alvast voor iedereen kunnen inchecken. Uiteraard staan er op het vliegveld gelijk weer een stel laaielichters klaar die zgn. dingen voor je kunnen regelen.

Voor 10.000 francs / US$ 20,00 zorgt een van hen dat we bij de paspoortcontrole vooraan staan. TYPISCH AFRIKA!!

Cloud Nine
Jim en consorten komen veel later het vliegveld binnen en kunnen hun ticket ophalen. Lex heeft ervoor gezorgd dat Jim in Cloud Nine komt te zitten.

Wat de auto’s betreft: Op het erf van broer van Gabonees was geen ruimte voor de drie grote bakken. Nu staan ze in een straatje ernaast. God zegen de greep!!!

De Obelisk Bar!
We vertrekken om 12.50 uur via Douala/Cameroen naar Addis Abeba waar we ondertussen toch wel aardig de weg weten: de Obelisk Bar dus!!!! Een paar slaapmutsjes – sigaartje – sigaretje!!!

We vertrekken uit Addis in een mooi toestel van Ethiopian Airlines: lederen stoelen met heel veel beenruimte met zoals altijd uitstekende service!!!! In Frankfurt gaan er veel mensen uit, dus ruimte genoeg nu.

Afscheid nemen
Ca. 8 uur landen we op Schiphol waar een ophaalploeg klaarstaat om ons te verwelkomen en we met elkaar nog even ter afscheid een bakkie nemen.

Met bijna tranen in de ogen nemen de crewleden afscheid van elkaar: we hebben het er toch weer heelhuids vanaf gebracht m.u.v. Jim maar dat had niets te maken met de MAN-nen en hun drivers.