Dinsdag

In Weldiya brengt Peter een bezoek aan de bank en tankt de MAN6 nog diesel.

Wegomleggingen
Op weg naar Addis Abeba rijden we eindelijk weer op behoorlijk asfalt. Heerlijk na al dat gehobbel. Maar het rijden schiet voor geen meter op. We rijden van haarspeldbocht naar haarspeldbocht. Dus het lijkt of we veel kilometers maken, maar effectief valt dat tegen.

Na verloop van tijd wordt het asfalt ook slechter en krijgen we te maken met wegomleggingen. Na elke 500 m worden we van de weg afgeleid voor een kort stuk en daarna weer erop. Je wordt er gek van. De wegwerkers zijn duikers onder de weg aan het aanleggen.

De ene keer wordt je links van de weg geleid en de andere keer rechts. Gelukkig maar, anders wordt het wel erg eentonig. We rijden lang door vandaag. Zelfs in het donker, wat met de wegwerkzaamheden geen feest is.

Grand Hilton
Een kamplek is niet snel voorhanden en we besluiten tot het dorp Robit door te rijden. Gelukkig vinden we daar snel een hotel genaamd ‘Grand Hilton’. Om 20.00 uur staan we met zijn allen op de binnenplaats, maar het stelt niet al te veel voor. Na een warme hap gaat iedereen doodmoe naar bed.